Utflykt till Hjuleberg

Idag tog vi en tur till Hjuleberg vid Abilds kyrka. En liten grusväg tog oss fram till detta lite undanskymda slott med fina alleér och mäktiga byggnader. Vårens odlingsbestyr var igång konstaterade vi då traktor med såmaskin gjorde prydliga raka rader på fälten. Vi får komma tillbaka och inspektera årets gröda.

Vinden ven runt öronen men det var inget som störde upptäckten av fasantuppar, glador, rådjur och grodor i älskog.

Idag blev det många tillfällen till fri springlek då ytorna var stora och öppna. Vi övade oss på att gå utan att dra i kopplet fast hela hundkroppen var full av energi. Hundarna fick ett var sitt spår att söka på. Inställningen sök är det inget fel på även om metoderna är lite olika. En nosar av hela området som om han var en metalldetektor på jakt efter småmynt och den andra springer över hela området i hopp om att fånga en doft i farten för att då tvärnita. Det här får vi öva mer på.