Vanliga frågor

Varför tar ni inte emot okastrerade hundar?

På ett hunddagis så kan man hålla hundar separerade på ett sätt som vi inte kan. Vi är beroende av att ha en flock där alla individer fungerar tillsammans. Vi är ute i naturen i 3-5 timmar och alla måste fungera med alla under den tiden. Det gör att vi omsorgsfullt bygger vår flock. Vi lägger mycket tid på att få alla individer i flocken att fungera ihop. Är hanhunden under 1 år så tar vi in dem även om de inte är kastrerade. OM det fungerar och de är så anpassade till vår flock så det inte stör att de är okastrerade, så får de fortsätta. I annat fall så måste man välja att kastrera eller leta upp en annan lösning för sin hanhund.

Hur stora hundar tar ni emot?

Våra platser begränsas eller styrs av storleken på våra burar i bussen. I dagsläget har vi 6 burar för mellanstora hundar (Mankhöjd ca 60 cm) och 14 små burar (mankhöjd <30 cm).

Vad gör ni när det är ”dåligt” väder?

Vi går på tur varje dag oavsett väder. Har man en frusen hund så är det bra att skicka med regnjacka. Vi söker skydd i bussen eller i vindskydd lite beroende på var vi väljer att vara. Då kan vi mysa med handdukar och täcken och torka oss. Det här är bra tid att träna saker i bussen. T.ex. att gå på ramp eller bli lyfta till burar högre upp. Hundarna kan få leta efter godis i skrymslen och vi kan träna på passivitet tillsammans med andra hundar.

Hur länge sitter hundarna i bussen?

Vid hämtning och lämning samt transport till dagens utflyktsmål. Ibland tar vi lunchvila i bussen. Vi har aldrig en hund i bussen längre än en timme.

Kan man lämna hunden hos er om man är borta ett par dagar?

Nej vi har inte pensionatverksamhet då vi inte har någon lokal utan endast vår buss och naturen för vår verksamhet.

Min hund är rädd för andra hundar. Kan hen ändå passa hos er?

En ny hund skolas in efter deras förutsättningar. Varje hund har sitt sätt att interagera med andra hundar. Vi slussar in den nya hunden med hundar som är trygga och etablerade i flocken. En ny hund träffar aldrig alla hundar på en gång utan vi väljer noggrant vilka etablerade hundar som blir ”inskolningshundar”. Inkluderingen i flocken är viktigast för nya hundar.

Jag behöver bara hjälp med min hund vid enstaka tillfällen. Har ni någon lösning på det?

I mån av plats har vi det. Hundar som kommer ofta samt hundar som är inskolade i flocken har alltid företräde. Vi ser gärna att det inte går för länge mellan gångerna. Vi har märkt att hundar som är en gång i veckan hos oss har en väldigt hög energinivå de gångerna. Det kan jämföras med hundar som är hos oss fler gånger i veckan som är mer harmoniska i flocken.

Behöver hunden ha med sig handduk? Dyna? Mat? Godis? Bajspåsar? Eller något annat?

Hunden behöver sele och koppel (helst Inte flexikoppel). Något annat behöver vi inte.
Handduk – Vi har handdukar i bussen.
Dyna – Vi har dynor i bussen. Har hunden en favoritdyna så går det att skicka med det.
Mat – Vi är ute i ca 3-5 timmar. De flesta hundarna klarar sig utan mat då. Har man en mattid mitt på dagen så går det bra att skicka med mat så ger vi hunden maten innan vila.
Godis – Har hunden ett favoritgodis så får man gärna skicka med det.
Bajspåsar – Vi har alltid det med oss.

cof

Hur gör man om man jobbar udda tider?

Våra tider är mellan ca 9:00 och 15:00 beroende på hur många hundar vi har för dagen. Har man behov av andra tider så kan vi alltid ta en diskussion för att se om vi kan hitta en lösning. Hör av er.

Vad är skillnaden mellan ett hunddagis och ett mobilt hunddagis (hunddagisbussen)?

Skillnaden på ett vanligt hunddagis och hunddagisbussen är att på ett vanligt så har du hundarna i olika boxar och tar ut dom när dom behöver och inte alla samtidigt. Det är en fördel att hunddagis kan ta in alla sorters hundar alla storlekar och nästan alla hundar kan vara där trots olika behov. Medan hunddagisbussen inte kan ta in alla hundar som vill, inte heller alla storlekar. Det är begränsat antal som det går att ha varje dag. Alla hundar blir till en flock därför testas alla hundar i flocken. Till exempel kan man inte ta in en hund som hatar andra hundar och som behöver gå själv för alla går tillsammans. (Skrivet av vår praktikant Wilma Karlsson)

Hur hanteras mina personuppgifter? (GDPR)

Genom att lämna dina personuppgifter godkänner du att Hunddagisbussen lagrar och behandlar dessa. Vi lagrar dina personuppgifter i samband med inskrivning av hund på hunddagisbussen.
Uppgifterna samlas in för att vi ska kunna nå dig med information före, under och efter våra aktiviteter samt under tiden du är kund hos oss.