Första dagen med hunddagisbussen

Idag hämtade vi Helge för första gången. Solen sken och det var en perfekt dag att påbörja vårt äventyr som hunddagisbussfröknar. Vi körde en kort bit (att sitta i en buss är inte det roliga på det här dagiset!). Vi stannade vid orienteringsstugan och hundarna fick lämna sina burar i bussen. Eftersom det är en introduktion så fick de inte hälsa på varandra, utan vi tog varsin hund och de fick gå bredvid varandra men på behörigt avstånd. Efter bara några minuter visade de inget intresse för varandra utan valde att sniffa runt istället. Då lät vi dem gå lite närmare varandra…spännande att se vad som hände. Men Hundarna var avslappnade men lite reserverade (det såg vi på kroppsspråket, öronen och svansföringen) så vi valde att inte gå närmare. In på skogsvägen och lite träning i att inte dra i kopplet.

Helge fattade snabbt att om man gick runt dagisfröken så fick man henne att fatta att det var framåt vi skulle! Så kunde vi gå lite till men sedan blev kopplet stramt och dagisfröken stannade igen och vi kom inte framåt…runt dagisfröken och då började hon gå igen. Så tröttsam lek för en pigg liten hund. Så lite vanlig sniffa och gå i skogen promenad. Men när vi kom fram till en gammal fotbollsplan så var det läge för lite spårövningar. Det lades ett spår, sedan gjorde vi en liten promenadögla. Vi kom tillbaka till spåret och Helge fick börja söka. Det gick hyffsat bra för att vara första gången. Sedan hade dagisfröken glömt att man var tvungen att lägga godiset längs spåret så det fanns BARA EN GODIS på hela spårövningen! Skärpning dagisfröken! Sedan var det promenad igen och nu tror jag att båda hundarna var trötta. Det blev en drickpaus och vila i solskenet. Sista passet och nu kändes det som att flocken hade en harmoni (ganska imponerande att redan efter ett par timmar så är vi en enhet…en flock som tar hand om varandra). Kurragömma stod det på programmet. En dagisfröken gömde sig, Helge fick nu springa lös och leta upp….Det var såååå kul och Helge var så duktig. Skönt att se att Helge också tyckte att det var viktigt att komma tillbaka till dagisfröken trots att han inte fick någon godis. Dags att avsluta den här första dagen. Tror att vi har två trötta hundar som lämnades tillbaka