Efter ankomst till dagens utvalda mål brukar alla hundar vara ivriga att komma ut och både hälsa och leka med varandra. Energin är hög och för att få ihop dagens grupp vilket kan vara olika för olika dagar så gör vi en gruppaktivitet. Idag började vi med att springa av oss innan vi tog rundan runt sjön. Det fungerar bra när alla hundar redan känner varandra sedan tidigare.

Efter en rush nosar hundarna lite mer noggrant på varandra och då är det smidigt att göra lite inkallningsövningar och känna av om det kan vara något eventuellt gruff mellan några av hundarna. Vi har många unghundar som börjar testa sin rang i flocken.

Vi la lite spår och när Helge håller på att söka så distraheras de andra med att titta på eller fokusera sig på en pinne.

Vila är obligatoriskt. Något som våra bordercollies accepterar bara de har koll. Vera ser till exempel till att lägga sig på Dixies koppel så att hon inte ska missa om Dixie reser på sig.

Lite kurragömma i skogen hann vi förstås med också.