Ugglarps havsbad 20210717


Idag hade vi tre hundar i kombination med 30 gradig värme. Inte läge att åka på långpromenad i någon spännande skog alltså. Nej idag fick det bli bad och lek i vattnet. Så vi plockade upp alla hundarna i bussen.  Satte på fläkten så det blev lagom svalt i bussen. 15 minuters bussresa så var vi framme. Hittade en helt tom parkering, lite längre in mot hundbadet. Vi skapade vår lilla oas med en liten inhägnad så hundarna kunde få gå fria. Vi lade ut några gosefiltar som Helge genast började gosa in sig i. Greta fyllde på vattendepåerna. Sedan var det dags att gå ner till stranden. Vi funderade på om vi skulle lämna bollarna ”hemma” i bussen. Men vi är allihopa bolltokiga (även vi dagisfröknar) så bollarna fick följa med. Trångt på stranden men hundarna skötte sig exemplariskt när vi sicksackade mellan bilar/andra hundar. De hade full fokus på bollarna som var med . Väl i vattnet så sprang Dixie direkt efter en boll, Helge ifrågasatte varför det alltid måste badas, men synen  på en lekande Dixie med boll slog undan hans tvivel! Mot bollen. Greta är lite ny för oss så vi visste inte om hon skulle hänga på…..men här visade det sig finnas en riktig badmadam.  Hon plöjde genom vattnet som en sjöjungfru. Brydde sig inte om vågorna som slog över henne! Även Greta ville leka med tennisbollen men fick inget grepp så på andra badturen tog vi med en stor boll. Greta förvandlades till en Messi!
Helge har funnit en större sten och där sitter han gärna och torkar öronen emellanåt och Greta gör honom gärna sällskap, inte för att hon vill upp ur vattnet men för att hon mest vill lära känna Helge ( det tror vi i alla fall). Sedan fick vi dra ut Dixie och Greta ur vattnet för att torka och vila lite. Vi tog några småpromenader i hettan men utnyttjade sedan skuggan bussen gav oss med att ”chilla”. En sista badtur (med bollar såklart) innan vi vände hemåt igen.